De volgende velden zijn niet correct: 

 

(?)
(?)
Zoeken

De winterband

7°C

Dat is de temperatuur waaraan uw zomerbanden hun eigenschappen en bijgevolg hun adhesie verliezen.

Maak de goede keuze voor uw winterbanden

Een winterband wordt ook verkeerdelijk “sneeuwband” genoemd. De winterband is niet alleen bestemd voor besneeuwde streken, maar wordt heel eenvoudig gebruikt wanneer de temperatuur daalt tot onder 7°C. Waarom? Omdat het rubber van de winterband zijn eigenschappen behoudt bij lage temperaturen, waardoor een maximale adhesie op een koud wegdek kan worden gegarandeerd. Een ander verschil van de winterband is dat deze veel meer lamellen bevat, wat bevorderend is voor een betere grip op beijzelde wegen. Deze band is ook uitgedacht voor een doorlopende afvoer van water zodat het risico op aquaplaning wordt beperkt. Het is belangrijk om toe te zien op de slijtage van uw winterbanden om hun tractie te behouden: een gladde winterband kan zijn volledige doeltreffendheid verliezen. Het is tot slot absoluut noodzakelijk de 4 banden te vervangen om te kunnen genieten van alle prestaties van de winterband

Mijn winterbanden zoeken

Alle winterbanden op een rij

Winterbanden personenwagens

Continental ContiWinterContact TS850
205/55 R16 91H
€ 69,50
+ winterbanden

Winterbanden 4x4-voertuigen

Michelin Latitude Alpin 2 LA2
245/45 R20 103V
€ 258,50
+ winterbanden

Winterbanden bestelwagen

Continental VancoWinter
215/65 R16 106T
€ 142,50
+ winterbanden

Michelin CrossClimate

Winterbanden in promotie

Hier vindt u wat uitleg die u zou moeten helpen de juiste keuze te maken voor uw winterbanden

winterband

De winterbanden / “sneeuwbanden”

De winterband is gekenmerkt door een dik en zacht rubber met een krachtig profiel met honderden groeven en lamellen die de grip op de weg bevorderen in moeilijke klimatologische omstandigheden (koude, water, ijs, sneeuw). Deze band wordt in Frankrijk niet pas aanbevolen wanneer het begint te sneeuwen (vandaar de verkeerde benaming “winterband”), maar wanneer de temperatuur daalt tot onder 7°C. Zomerbanden behouden immers niet langer al hun prestaties in de koude omdat rubber de neiging heeft om te verharden. Denk er daarom dus aan om uw wagen preventief uit te rusten voordat u wordt verrast door een bruuske verandering in de weersomstandigheden. Er zijn winterbanden voor personenwagens, voor 4x4 en SUV’s en voor bestelwagens.

Mud + Snow

De banden M+S

M+S zijn de initialen van Mud + Snow, modder en sneeuw. De M+S-banden zijn natuurlijk te vinden op de 4x4, maar ook op personenwagens met het winterbandprofiel met een sterk toegenomen tractie op moeilijke terreinen. De afkorting M+S alleen betekent nog niet dat het gaat om een winterband. Het enige label dat een winterband identificeert, is het pictogram met een sneeuwvlok tegen een bergachtergrond.

all seasons band

De “all seasons”-band of de band voor alle seizoenen

De band voor alle seizoenen is een compromis tussen de winterband en de zomerband, zelfs als deze op het vlak van nauwer aanleunt bij de laatste, maar met meer rubber en een dieper profiel. Het voordeel van dit type band is gemakkelijk te begrijpen. Zodra deze is gemonteerd, hoeft u deze niet meer te vervangen bij de overgang naar een ander seizoen zodat u kunt besparen op de kosten voor de aankoop van winterbanden. Het is perfect mogelijk het hele jaar door te rijden met dergelijke banden als u niet voorziet om tijdens de winter herhaaldelijk lange afstanden af te leggen naar de skistations. In de zomer is het zeer waarschijnlijk dat dit type band iets sneller zal verslijten dan echte zomerbanden door het rubbermengsel dat minder bestand is tegen extreme hitte. Gaat het hier dan toch om een goedkope band? Het is aan u om u een idee te vormen van het gebruik van uw voertuig op basis van het klimaat van uw regio.


Wij betalen het verschil terug

Als u de door u bestelde banden elders goedkoper vindt, betalen wij u het verschil terug. Lees hiervoor de algemene voorwaarden.

Recht op retour

U kunt de banden zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na ontvangst retour sturen. Lees hiervoor de algemene voorwaarden.

zij raden Popgom aan